Payroll

Wat is

payroll?

Met de intrede van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zijn de regels rondom payrolling per 1 januari 2020 veranderd. In de genoemde wet is het begrip payrolling expliciet uitgewerkt. Met deze wet is een duidelijk onderscheid aangebracht tussen uitzend- en een payrollovereenkomst.

Maar wat is payrolling nu precies?

Payrolling betekent dus dat de payrollorganisatie niet actief betrokken is bij het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt (zogenoemde allocatiefunctie) en/of de arbeidskracht exclusief voor een bepaalde klant ter beschikking wordt gesteld (zogenoemde exclusieve ter beschikkingstelling).

Is een van deze elementen aan de orde, dan is payrolling van toepassing.

Waarom

payroll?

Ondanks de wetsaanpassing, biedt payrolling nog voldoende voordeel voor u als ondernemer. Welk voordeel heeft payrolling voor u?

  1. Door payrolling is voor u juridisch werkgeverschap van niet van toepassing. Dat houdt in dat Beijer Personeelsdiensten het verzorgen van een arbeidsovereenkomst, het uitbetalen van het salaris, de pensioenafdracht, premie en belastingafdracht e.d. volledig verzorgt. Maar ook de verzuimbegeleiding;
  2. Door payrolling zijn de administratieve verplichtingen niet voor u. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziek- en herstelmeldingen en opbouw personeelsdossier e.d.

 

U laat uw boekhouder een salarisstrook opmaken?

Het grote verschil tussen payrolling en bijvoorbeeld salarisadministratie bij een boekhouder, is dat de payroll-organisatie juridisch werkgever is. Bij de salarisadministratie van de boekhouder is dat niet aan de orde. Bij deze laatste mogelijkheid bent u als ondernemer verantwoordelijk voor alle CAO-wijzigingen, juridische zaken zoals (laten) opstellen van de arbeidsovereenkomsten en correspondentie m.b.t. allerlei verzekeringen en verzuimbegeleiding. Bij payrolling wordt u voor een belangrijk deel ontzorgt en kunt u zich richten op andere (belangrijke) zaken: uw core-business. Beijer Personeelsdiensten draagt zorg voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst, een juiste en tijdige salarisuitbetaling met een duidelijke en transparante salarisstrook en de verzuimbegeleiding.

 

Ik huur een tijdelijke uitzendkracht in via een uitzendbureau.
Wat is het verschil met een payroll-constructie?

Het grote verschil is tussen een uitzendbureau en een payroll-organisatie is dat u zelf bepaalt welke arbeidskracht voor u komt werken. In principe verzorgt u zelf de werving en selectie van de juiste arbeidskracht. Een ander groot voordeel is dat de arbeidskracht exclusief voor u werkzaam is. Een uitzendbureau kan besluiten om de uitzendkracht in te zetten bij een andere organisatie. Dus u en de arbeidskracht hebben meer zekerheid met een payroll-constructie.

 

Wanneer zou payrolling bij Beijer Personeelsdiensten nog meer een serieuze overweging waard zijn?

  • Als u een zelfstandige zonder personeel (zzp) bent en u wilt uitbreiden, maar de continu├»teit van uw onderneming nog niet gewaarborgd is;
  • Als u een aantal arbeidskrachten in dienst heeft, maar heeft te weinig tijd, aandacht en expertise heeft om uw personeel goed en effectief te begeleiden. U kunt zich focussen op andere zaken waar uw passie ligt;
  • Als u een onderneming heeft en u wilt niet uitbreiden in uw overhead. Beijer Personeelsdiensten kan naast payrolling ook uw overige personeelszaken naar uw organisatiebehoeften behartigen. U neemt alleen af wat voor u noodzakelijk is;
  • Als u niet langer meer de formele werkgever wenst te zijn van uw arbeidskrachten. De ontwikkelingen niet kunt bijbenen en de zorg voor uw arbeidskrachten bij een professionele partij wenst onder te brengen.

Kortom, Beijer Personeelsdiensten wilt u als ondernemer ontzorgen en professioneel ondersteunen.

 

Heeft u interesse in een payroll-constructie voor uw onderneming en spreekt onze aanpak u aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0187-481810 of info@beijerpersoneelsdiensten.nl of vul het contactformulier in. Wij staan u graag te woord.

Vragen over payroll dienstverlening?